Marokko

Toeristische toppers in Meknes: Wat mag je niet missen?

Marokko Vakanties

Toeristische toppers in Meknes: Wat mag je niet missen?

Meknes is een van de minder bekende steden in Marokko, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Gelegen in het noorden van Marokko, heeft Meknes een rijke geschiedenis en prachtige bezienswaardigheden. Ben je van plan om Meknes te bezoeken? Hier zijn enkele toeristische toppers die je zeker niet mag missen.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Medersa Bou Inania

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Meknes is de Medersa Bou Inania. Deze voormalige koranschool dateert uit de 14e eeuw en is een meesterwerk van de Moorse architectuur. Tegenwoordig is de medersa open voor bezoekers, die de prachtige gebedsruimtes, binnenplaatsen en gedetailleerde decoraties kunnen bewonderen.

Bab Mansour

Bab Mansour is een van de grootste en mooiste stadspoorten van Marokko. Het werd gebouwd in de 18e eeuw en is vernoemd naar de architect, Mansour Laalej. De poort is magnifiek versierd met prachtige mozaïeken en inscripties. Het is een iconisch symbool van Meknes en een must-see voor elke toerist.

Mausoleum van Moulay Ismail

Het Mausoleum van Moulay Ismail is een heilige plek in Meknes die de laatste rustplaats is van de beruchte sultan Moulay Ismail. Het mausoleum is prachtig versierd met mozaïeken, houtsnijwerk en marmer. Het is een belangrijke pelgrimsoord voor de lokale bevolking en een fascinerende historische site voor bezoekers.

Conclusie

Meknes is een stad vol prachtige bezienswaardigheden en historische schatten. Of je nu geïnteresseerd bent in architectuur, geschiedenis of gewoon wilt genieten van de sfeer van een betoverende stad, Meknes heeft voor elk wat wils. Vergeet niet om deze toeristische toppers te bezoeken tijdens je verblijf in Meknes en geniet van al het moois dat deze stad te bieden heeft.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko