Marokko

Verken de oude Romeinse ruïnes van Volubilis

Marokko Vakanties

Ontdek de oude Romeinse ruïnes van Volubilis

Volubilis, gelegen in Marokko, is een indrukwekkende archeologische site die de overblijfselen van een oude Romeinse stad herbergt. Als een UNESCO-werelderfgoedlocatie staat Volubilis bekend om zijn prachtige mozaïeken, monumenten en ruïnes die een fascinerend inzicht bieden in het leven van de Romeinse inwoners van het gebied.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Geschiedenis van Volubilis

De geschiedenis van Volubilis gaat terug tot de 3e eeuw voor Christus, toen het een bloeiende handelspost was onder de heerschappij van het Romeinse Rijk. De stad groeide uit tot een welvarende nederzetting, met uitgestrekte villa’s, badhuizen, tempels en marktplaatsen. Na verloop van tijd verloor Volubilis echter zijn belang als gevolg van politieke en economische veranderingen, en uiteindelijk werd het verlaten en vergeten.

Ontdekking en opgravingen

Volubilis werd in de 18e eeuw herontdekt door Europese archeologen, die begonnen met het bestuderen en opgraven van de site. Sindsdien zijn er talloze artefacten en structuren blootgelegd die ons helpen om een beeld te vormen van het leven in de oude stad. De opgravingen hebben ons ook geholpen om te begrijpen hoe de Romeinse invloed zich verspreidde naar afgelegen delen van het rijk.

Wat te zien in Volubilis

Bezoekers van Volubilis kunnen genieten van een wandeling door de ruïnes van de oude stad en enkele van de best bewaarde mozaïeken bewonderen die de vloeren van Romeinse huizen sierden. De triomfboog van Caracalla, het Capitool, de basiliek en de forumruïnes zijn slechts enkele van de hoogtepunten die een bezoek aan Volubilis de moeite waard maken.

Tips voor een bezoek

Als u van plan bent om Volubilis te bezoeken, is het raadzaam om comfortabele schoenen en een hoed mee te nemen, omdat de site vaak warm en zonnig is. Het is ook een goed idee om een gids in te huren om u te begeleiden en uitleg te geven over de geschiedenis en betekenis van de verschillende structuren op de site.

Conclusie

Een bezoek aan Volubilis is een fascinerende reis terug in de tijd, waar bezoekers de kans krijgen om de overblijfselen van een oude Romeinse stad te verkennen en te begrijpen. De prachtige mozaïeken en goed bewaarde ruïnes maken Volubilis tot een must-see bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en archeologie.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko