Marokko

Bezoek de mysterieuze oude ksar van Ait Ben Haddou

Marokko Vakanties

Bezoek de mysterieuze oude ksar van Ait Ben Haddou

Ait Ben Haddou is een oud kasba-dorp gelegen aan de rand van de rivier de Ounila in de provincie Ouarzazate in Marokko. Het dorp staat bekend om zijn prachtige lemen gebouwen die tot op de dag van vandaag goed bewaard zijn gebleven. De oude ksar van Ait Ben Haddou staat sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en trekt jaarlijks vele toeristen die geïntrigeerd zijn door de mysterieuze schoonheid van dit historische dorp. Als je ooit de kans krijgt om Marokko te bezoeken, is een bezoek aan Ait Ben Haddou zeker de moeite waard.

Vroegboek Deals bij D-reizen

De geschiedenis van Ait Ben Haddou

De bouw van Ait Ben Haddou

De bouw van Ait Ben Haddou dateert al uit de 17e eeuw en het dorp werd destijds gebouwd als fort om de karavaanroute vanuit de Sahara naar Marrakech te beschermen. De lemen gebouwen, de smalle straatjes en de verdedigingsmuren ademen nog steeds de sfeer van vroegere tijden en nemen je mee terug in de geschiedenis van Marokko.

De betekenis van Ait Ben Haddou

Ait Ben Haddou heeft niet alleen een historische waarde, maar speelt ook een belangrijke rol in de filmindustrie. Het dorp is namelijk als filmlocatie gebruikt voor vele bekende films en series, waaronder Gladiator, Game of Thrones en The Mummy. De betoverende setting van Ait Ben Haddou heeft filmmakers van over de hele wereld geïnspireerd en het dorp heeft daardoor ook een plekje veroverd in de harten van filmliefhebbers.

Wat kun je verwachten bij een bezoek aan Ait Ben Haddou?

Prachtige architectuur

Bij aankomst in Ait Ben Haddou word je meteen betoverd door de prachtige architectuur van de oude ksar. De lemen gebouwen en de smalle straatjes vormen een doolhof van historische schoonheid die je niet snel zult vergeten. Vergeet zeker niet om je camera mee te nemen, want Ait Ben Haddou biedt talloze fotomomenten.

Adembenemend uitzicht

Het dorp ligt op een heuvel en biedt daardoor een adembenemend uitzicht over de omgeving. Vanaf de top van de oude ksar kun je genieten van een panoramisch uitzicht over de rivier de Ounila en de uitgestrekte woestijnlandschappen die zich uitstrekken tot aan de horizon.

Authentieke sfeer

Tijdens een bezoek aan Ait Ben Haddou waan je je in een andere wereld. De authentieke sfeer van het dorp, de vriendelijke bewoners en de fascinerende verhalen die het dorp met zich meedraagt, zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Tips voor een bezoek aan Ait Ben Haddou

Neem de tijd

Ait Ben Haddou is een plek om rustig van te genieten. Neem de tijd om door de smalle straatjes te dwalen, de lemen gebouwen van dichtbij te bewonderen en te genieten van het adembenemende uitzicht vanaf de top van de oude ksar.

Informeer naar de geschiedenis

De lokale gidsen kennen de geschiedenis van Ait Ben Haddou als geen ander en kunnen je alles vertellen over de betekenis van het dorp, de bouw van de lemen gebouwen en de rol die het dorp heeft gespeeld in de filmindustrie.

Geniet van een lokale maaltijd

Na een lange wandeling door het dorp kun je neerstrijken bij een van de lokale eetgelegenheden om te genieten van een authentieke Marokkaanse maaltijd. Proef de smaken van de Marokkaanse keuken en laat je verwennen door de gastvrijheid van de bewoners.

Een bezoek aan de oude ksar van Ait Ben Haddou is een ervaring die je niet mag missen tijdens een reis door Marokko. De betoverende schoonheid, de rijke geschiedenis en de authentieke sfeer maken van Ait Ben Haddou een unieke bestemming die je nog lang zal bijblijven.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko