Marokko

Laat je betoveren door de betoverende schoonheid van de Jardin Majorelle

Marokko Vakanties

Laat je betoveren door de betoverende schoonheid van de Jardin Majorelle

Ontdek de magie van de Jardin Majorelle

Als je ooit de kans krijgt om Marrakech te bezoeken, mag een bezoek aan de Jardin Majorelle niet ontbreken. Deze adembenemende botanische tuin, ooit het eigendom van modeontwerper Yves Saint Laurent, is een oase van rust en sereniteit te midden van de drukke stad. Laat je betoveren door de weelderige planten, heldere blauwe potten en prachtige architectuur die deze tuin zo uniek maken.

Vroegboek Deals bij D-reizen

De geschiedenis van de tuin

De Jardin Majorelle werd in 1924 aangelegd door de Franse kunstenaar Jacques Majorelle. Hij creëerde een weelderige en exotische tuin met een unieke collectie aan planten uit alle hoeken van de wereld. In 1980 kocht Yves Saint Laurent de tuin en zorgde ervoor dat deze prachtige plek voor het publiek behouden bleef. De tuin was een grote bron van inspiratie voor de modeontwerper, en na zijn dood werd zijn as in de tuin uitgestrooid.

De betoverende schoonheid van de tuin

Bij een bezoek aan de Jardin Majorelle word je direct overweldigd door de betoverende schoonheid van de omgeving. De levendige kleuren van de planten contrasteren prachtig met het kobaltblauwe gebouw, dat nu het Yves Saint Laurent Museum huisvest. Je kunt urenlang ronddwalen door de verschillende tuindelen, genietend van de rust en de schoonheid van deze unieke plek.

Praktische informatie

De Jardin Majorelle is dagelijks geopend voor bezoekers. Het is aan te raden om vroeg in de ochtend te gaan, om de drukte voor te zijn. De entree is niet duur en zeker de moeite waard voor de prachtige ervaring die je krijgt. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want je wilt deze betoverende plek zeker vastleggen.

Laat je betoveren

De Jardin Majorelle is een van de meest betoverende plekken in Marrakech en een must-see voor iedereen die de stad bezoekt. De combinatie van weelderige planten, heldere kleuren en prachtige architectuur zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Laat je betoveren door de magische schoonheid van de Jardin Majorelle en geniet van deze serene oase te midden van de bruisende stad.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko