Marokko

Meknes in Marokko: De perfecte mix van traditie en moderniteit

Marokko Vakanties

Meknes in Marokko: De perfecte mix van traditie en moderniteit

Meknes, gelegen in het noorden van Marokko, is een stad rijk aan geschiedenis, culturele bezienswaardigheden en architecturale pracht. Deze stad, die door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed, biedt een perfecte mix van traditie en moderniteit. Van de oude medina tot de moderne winkelcentra, Meknes heeft voor elk wat wils.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Historische bezienswaardigheden

Meknes staat bekend om zijn indrukwekkende historische bezienswaardigheden. Het bekendste voorbeeld hiervan is de oude medina, die omringd wordt door imposante stadsmuren. Binnen de medina vind je smalle straatjes, traditionele markten en oude ambachtslieden die hun vak uitoefenen. Ook de Bab Mansour, de grootste poort van Meknes, is een must-see. Deze poort is prachtig versierd en biedt een indrukwekkend uitzicht op de stad.

Moderne voorzieningen

Naast de historische bezienswaardigheden biedt Meknes ook moderne voorzieningen. In de nieuwe stad vind je moderne winkelcentra, bioscopen, restaurants en hotels. Hier kun je genieten van het moderne stadsleven, terwijl je toch dicht bij de oude stad bent. Dit maakt Meknes een bestemming die zowel geschikt is voor liefhebbers van traditie als voor reizigers die op zoek zijn naar moderne gemakken.

Culinaire hoogstandjes

De Marokkaanse keuken staat bekend om zijn heerlijke gerechten, en Meknes vormt hierop geen uitzondering. In de medina vind je talloze eetstalletjes waar je kunt genieten van traditionele gerechten, zoals tajines, couscous en harira. Voor wie liever in een modern restaurant wil dineren, zijn er voldoende opties in de nieuwe stad.

Conclusie

Meknes biedt de perfecte mix van traditie en moderniteit. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, op zoek bent naar moderne voorzieningen of wilt genieten van de Marokkaanse keuken, deze stad heeft het allemaal. Het is een bestemming die zeker niet mag ontbreken op je reislijst als je Marokko bezoekt.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko