Marokko

Meknes off the beaten track: Ontdek de verborgen pareltjes

Marokko Vakanties

Meknes off the beaten track: Ontdek de verborgen pareltjes

Meknes, gelegen in het noorden van Marokko, is een stad die vaak over het hoofd wordt gezien door reizigers die naar Marokko trekken. Toch heeft Meknes veel te bieden voor de avontuurlijke reiziger die op zoek is naar unieke ervaringen buiten de gebaande paden. Van prachtige architectuur en historische bezienswaardigheden tot lokale ambachten en culinaire hoogstandjes, Meknes heeft voor elk wat wils. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs de verborgen pareltjes van Meknes.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Historische schatten in Bab Mansour en Dar Jamai

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Meknes is de prachtige stadspoort Bab Mansour. Deze imposante poort is een meesterwerk van de Moorse architectuur en een perfecte plek om wat foto’s te nemen. Naast de poort vind je ook de indrukwekkende Dar Jamai, een voormalig paleis dat nu dienstdoet als museum. Hier kun je prachtige collecties van Marokkaanse kunst en ambachten bewonderen, waaronder handgeweven tapijten, houtsnijwerk en keramiek.

Ontdek de ambachtelijke steegjes van de oude medina

De oude medina van Meknes is een doolhof van smalle steegjes, kleurrijke markten en ambachtelijke ateliers. Terwijl de meeste toeristen zich concentreren op de grotere souks van Marrakech en Fez, kun je in de medina van Meknes nog authentieke ambachtslieden vinden die traditionele ambachten beoefenen, zoals het maken van handgemaakte tapijten, lederwaren en koperen voorwerpen. Vergeet niet wat souvenirs mee te nemen om je reis naar Meknes te herinneren.

Culinaire ontdekkingen buiten de toeristische trekpleisters

Als je van lekker eten houdt, zul je in Meknes niet teleurgesteld worden. Terwijl de meeste toeristen zich richten op de toeristische restaurants rondom de Bekende Plaatsen, zijn er in Meknes tal van verborgen eetgelegenheden waar je kunt genieten van heerlijke Marokkaanse gerechten. Probeer lokale specialiteiten zoals mechoui (geroosterd lamsvlees), tajine en couscous in een van de traditionele eetgelegenheden.

Verken de groene oase van Ain Asserdoune

Vlakbij Meknes bevindt zich Ain Asserdoune, een prachtige groene oase die een welkome afwisseling biedt van de drukte van de stad. Hier kun je ontspannen aan de oevers van de rivier, genieten van een picknick tussen de palmbomen en wandelen door de weelderige tuinen. Het is de ideale plek om even te ontsnappen aan de hitte en drukte van de stad.

Conclusie

Meknes mag dan wel minder bekend zijn dan steden als Marrakech en Fez, maar het heeft veel te bieden voor reizigers die op zoek zijn naar unieke ervaringen en verborgen pareltjes. Van prachtige architectuur en historische bezienswaardigheden tot lokale ambachten en culinaire hoogstandjes, Meknes heeft voor elk wat wils. Ga off the beaten track en ontdek de verborgen schatten van deze fascinerende stad. We hopen dat je geïnspireerd bent om deze bijzondere plek te verkennen en te genieten van alles wat Meknes te bieden heeft. Veel reisplezier!

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko