Marokko

Tétouan: een bijzondere mix van Arabische en Spaanse invloeden

Marokko Vakanties

Tétouan: een bijzondere mix van Arabische en Spaanse invloeden

Tétouan, gelegen in het noorden van Marokko, is een stad die bekend staat om haar unieke mix van Arabische en Spaanse invloeden. Deze stad, die ook wel de “Witte Stad” wordt genoemd vanwege de witgekalkte gebouwen in de medina, is een van de juweeltjes van Marokko. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur is Tétouan zeker een bezoek waard.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Arabische invloeden in de architectuur

De medina van Tétouan staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de best bewaarde en meest sfeervolle medina’s in Marokko. De smalle straatjes, kleurrijke markten en prachtige Moorse architectuur geven de stad een betoverende sfeer. De Arabische invloeden zijn overal in de stad te zien, van de traditionele huizen tot de indrukwekkende stadspoorten.

Spaanse invloeden in de cultuur

Tétouan heeft een interessante geschiedenis als een voormalige Spaanse kolonie, en de Spaanse invloeden zijn nog steeds zichtbaar in de cultuur van de stad. Dit is vooral te merken in de culinaire scene, waar Spaanse gerechten en ingrediënten een belangrijke rol spelen. Daarnaast zijn er ook nog veel overblijfselen uit de tijd van de Spaanse overheersing, zoals de Plaza Primo, een sfeervol plein in het hart van de stad.

Een levendige mix van culturen

De mix van Arabische en Spaanse invloeden zorgt voor een zeer levendige cultuur in Tétouan. Dit is vooral te zien in de vele festivals en evenementen die het hele jaar door plaatsvinden. Van traditionele Berbermuziek tot flamencodans, er is altijd wel iets te doen in Tétouan.

Reizen naar Tétouan

Tétouan is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. De stad ligt op korte afstand van de populaire badplaats Tanger, waardoor het een ideale bestemming is voor een dagtocht of een langer verblijf. Met zijn unieke mix van Arabische en Spaanse invloeden, prachtige architectuur en levendige cultuur is Tétouan een bestemming die elke reiziger zal betoveren.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko