Marokko

De vier seizoenen van Marokko: weer en klimaat in elk jaargetijde

Marokko Vakanties

De vier seizoenen van Marokko: weer en klimaat in elk jaargetijde

Marokko staat bekend om zijn diverse landschappen en klimaat. Van de besneeuwde bergtoppen in het Atlasgebergte tot de uitgestrekte woestijnen van de Sahara, Marokko heeft voor elk wat wils. Het weer en klimaat in het land variëren sterk van seizoen tot seizoen, waardoor het belangrijk is om goed voorbereid te zijn wanneer je het land bezoekt. In dit artikel bespreken we de vier seizoenen van Marokko en wat je kunt verwachten op het gebied van weer en klimaat.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Lente

In de lente komt Marokko tot leven. De temperaturen beginnen langzaam op te warmen na een koude winter, en de natuur staat in bloei. De lente is een ideale tijd om steden zoals Marrakech, Fez en Rabat te bezoeken, omdat de temperaturen nog aangenaam zijn en de toeristische drukte nog niet op zijn hoogtepunt is. Overdag liggen de temperaturen rond de 20 tot 25 graden Celsius, terwijl het ‘s avonds wat koeler kan worden. Het weer is over het algemeen zonnig en droog, maar af en toe kan er een verfrissende regenbui vallen.

Zomer

De zomer in Marokko kan erg heet zijn, vooral in de binnenlanden en de woestijngebieden. Aan de kust is het meestal wat koeler, met temperaturen die schommelen tussen de 25 en 35 graden Celsius. Als je van zon en warmte houdt, is de zomer een perfecte tijd om de kuststeden Agadir, Essaouira en Tanger te bezoeken. Houd er wel rekening mee dat het in de woestijngebieden extreem heet kan worden, met temperaturen die boven de 40 graden Celsius kunnen uitkomen.

Herfst

De herfst is een prachtige tijd om Marokko te bezoeken. De temperaturen zijn nog steeds aangenaam, de zomerdrukte is voorbij, en de natuur staat in prachtige herfstkleuren. In de herfst is het weer over het algemeen stabiel en zonnig, met temperaturen die variëren tussen de 20 en 30 graden Celsius. Dit is een goed moment om de culturele bezienswaardigheden van Marokko te ontdekken, zoals de oude medina’s, kasba’s en koningssteden.

Winter

In de winter kan het in Marokko behoorlijk koud worden, vooral in de hoger gelegen gebieden zoals het Atlasgebergte. In de steden aan de kust is het echter nog steeds mild, met temperaturen tussen de 15 en 20 graden Celsius. Omdat de zomerse hitte is verdwenen, is de winter een geweldige tijd om het binnenland te verkennen, zonder last te hebben van de drukkende temperaturen. Ook kun je in de winter genieten van wintersportactiviteiten in de bergen, zoals skiën en snowboarden.

Het weer en klimaat in Marokko zijn dus sterk afhankelijk van het seizoen en de regio die je bezoekt. Door rekening te houden met deze factoren, kun je het meeste halen uit je bezoek aan dit prachtige land. Of je nu houdt van zon, regen, warme of koude temperaturen, Marokko heeft voor elk wat wils.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko